Nieuws

In samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven en Curio bieden wij taalvrijwilligers de mogelijkheid hun kennis te verdiepen. Heb je interesse? Meld je dan nu aan voor de basistraining voor taalvrijwilligers. De training is gratis.
 

Inhoud training
De training bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Achtergronden, leerstijlen en niveaus: vrijwilligers maken kennis met verschillende leerstijlen zodat zij hun begeleiding straks goed kunnen laten aansluiten op de wensen van de deelnemer. Ook raakt de vrijwilliger wegwijs in de verschillende taalniveaus.
  2. Spreken, luisteren en gesprekken voeren: vrijwilligers leren hoe zij volwassenen die Nederlands als tweede taal spreken, kunnen begeleiden bij het beter leren spreken, luisteren en gesprekken voeren.
  3. Begeleiden bij lezen: vrijwilligers leren hoe zij laaggeletterde volwassenen kunnen begeleiden bij het leren lezen.
  4. Begeleiden bij schrijven: vrijwilligers leren hoe laaggeletterden schrijven ervaren en hoe zij hun deelnemers kunnen helpen met het verbeteren van hun schrijfvaardigheid.

 

Materialen
Je krijgt een map met hierin bovengenoemde 4 modules. Ook ontvang je een serie instructiekaarten, speciaal ontwikkeld om taalvrijwilligers te ondersteunen bij het begeleiden van deelnemers die hun taalvaardigheid willen verhogen. De map met het materiaal wordt gratis beschikbaar gesteld.
 

Duur
De training beslaat 4 dagdelen (3 uur per keer). Je dient bij alle dagdelen aanwezig te zijn, omdat de vaardigheden met elkaar samenhangen. Daarnaast leren deelnemers tijdens de training van elkaars ervaringen. Als je 4 dagdelen gevolgd hebt, ontvang je een certificaat.
 

Locatie
De training vindt plaats bij Curio, Hoogstraat 126 in Roosendaal.
 

Data 2021
De eerstvolgende serie is op dinsdagen in de avond: 
23, 30 maart, 6 en 13 april 2021, 18:30 – 21:30 uur

De serie daarna is op woensdagen in de middag: 
26 mei, 9, 16 en 23 juni 2021, 13:30 – 16:30 uur

Aanmelden