Nieuws

‘En toen?’ – Kinderboekenweek 2020

 

Van 30 september tot en met 11 oktober is het weer Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Breng geschiedenis tot leven en ontdek werelden van vroeger. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!

 

Je kunt tijdens de Kinderboekenweek weer van alles komen doen in verschillende bibliotheken in het land. In Steenbergen zijn er een stickerspeurtocht en een expositie met meesterwerken.

klik hier voor meer informatie

 

Dans en zing mee met Kinderen voor Kinderen

Tosca Menten, die je vast kent van de boeken ‘dummie de mummie’, schreef een lied bij het motto van de Kinderboekenweek: En toen?. Tjeerd Oosterhuis componeerde de muziek en het koor van Kinderen voor Kinderen zingt het lied. We zingen over geschiedenis – van Cleopatra en Van Gogh tot Albert Einstein – en over… jou! Wat ga jij doen om geschiedenis te maken? Zing en dans lekker mee, thuis of in de klas! De nieuwe clip werd opgenomen in het Rijksmuseum in Amsterdam.

 

“Ieder land, elke eeuw, elke taal – Iedereen schrijft zijn eigen verhaal “

 

www.kinderboekenweek.nl