Nieuws

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen!

Dieren en Natuur, dat is het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar. De natuur is vaak een bron van inspiratie voor kinderboeken. Lekker met je kinderen het bos in, schelpen zoeken op het strand of plantjes in de tuin zetten. Maar je samen ook realiseren hoe kwetsbaar natuur is en kijken wat je kunt doen om haar te beschermen.

Dieren zijn heel geschikt om emoties te laten zien die voor peuters en kleuters herkenbaar zijn.  Sommige dierenvriendjes in prentenboeken groeien uit tot bekende karakters die je overal tegenkomt, als speelgoed, op behang, op televisie of in een musical.

 

De Kinderboekenweek is een mooi moment om samen met je (klein)kind een mooi boek uit te zoeken. Dat doe je natuurlijk in de bibliotheek. Of bijvoorbeeld bij de boekenwinkel, waar je bij aankoop van € 12,50 aan kinderboekenkinderen het Kinderboekenweekgeschenk cadeau krijgt. Voor de kleinsten is er het Prentenboek van de Kinderboekenweek, een mooi voorleesboek voor een klein prijsje.

 

Kindercollege in de bibliotheek
De herfst begint nu echt. Een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken én met alles wat de natuur te bieden heeft.

Op zaterdag 8 oktober van 10:00 – 11:30 uur organiseert de bibliotheek Steenbergen samen met IVN Natuureducatie de Groene Zoom een Gratis Gi-Ga-Groen kindercollege: Puur Natuur!
Het is een gezellige en leerzame middag met verschillende leuke opdrachten. Wil je meedoen? Meld je dan snel aan!

Meld je hier aan voor het kindercollege