Nieuws

Taal en bewegen, ondertekening sportakkoord

 

In oktober hebben 20 partijen een lokaal Steenbergs Sportakkoord getekend. Sportverenigingen, scholen, kinderdagopvang, de GGD, welzijnsinstellingen en ook TaalSteenbergen.

 

Twee werkgroepen gaan verder aan de slag met de thema’s: ‘Meer en beter bewegen door iedereen’ en ‘Gezonde verenigingen en ruimte’. Ook TaalSteenbergen tekende mee. Waarom? Met name omwille van het eerste thema. ‘Meer en beter bewegen door en voor iedereen.’

 

Laaggeletterden zijn over het algemeen slechter af wat hun gezondheid betreft. Zij hebben o.a. een slechtere fysieke en mentale gezondheid en hebben vaker een minder gezonde leefstijl. Sport en bewegen zijn dan ook enorm belangrijk voor de ontwikkeling.

 

Kinderen die opgroeien in armoede, hebben vaker last van gezondheidsproblemen en gevoelens van eenzaamheid, behalen lagere onderwijsprestaties en hebben meer kans om later zelf opnieuw in een armoedesituatie terecht te komen. Er zijn financiële regelingen die deze kinderen de mogelijkheid bieden om toch te sporten. Maar een aanvraagformulier voor de aanvraag van deze ‘Maatschappelijke Participatie Schoolgaande Kinderen’ is niet gemakkelijk in te vullen.

 

TaalSteenbergen wil onder andere meekijken of deze ingewikkelde aanvraagformulieren van de ISD en Stichting Leergeld makkelijker gemaakt kunnen worden, dan wel ondersteuning geboden kan worden bij het invullen ervan.