Nieuws

De Week van Lezen en Schrijven

 

Van 8 t/m 14 september is het weer de Week van Lezen en Schrijven. In deze week wordt extra aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid.
In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is 18% van alle mensen in Nederland. Dus ongeveer 1 op de 6 mensen!

 

Je bent als volwassene laaggeletterd, als je moeite hebt met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak heb je dan ook beperkte digitale vaardigheden. Omgaan met een computer of een smartphone lastig. Niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen heeft gevolgen. Je vindt bijvoorbeeld minder snel een baan of je hebt moeite met het regelen van je geldzaken. Een volwassene die laaggeletterd is, is geen analfabeet. Een laaggeletterde kan wel lezen en schrijven, alleen niet goed genoeg om helemaal mee te doen in de samenleving.

 

In Steenbergen willen we tijdens deze week ook meer aandacht vragen voor dit onderwerp. We doen bijvoorbeeld mee met de Lettersoepcampagne.
Wij staan op 8 september van 11.00 – 14.00 uur bij de Albert Heijn in Steenbergen om lettersoep uit te delen. We geven informatie en kunnen je meer vertellen over welk aanbod er op het gebied van taal is.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem contact met ons op